WOL

Berbertapijt
Unieke schapenwol

De berbervrouwen in Beni Ouarain zijn dag in dag uit in de weer om traditionele vloerkleden te maken volgens eeuwenoude ambachtelijke principes. Elk berbertapijt is prestigieus, comfortabel en authentiek. De symmetrisch en geometrisch donkere lijnen op een witte of crèmekleurige achtergrond worden gemaakt met wol van witte, zwarte en bruine schapen. De gekleurde tapijten worden uitsluitend geverfd met natuurlijke producten. Kleurschakeringen zijn volkomen normaal en geven onze tapijten hun unieke karakter. We zijn er in één woord ondersteboven van. En zo voel jij je wellicht ook, zodra je ze ziet.

Marokko
Wereld van verhalen

Achter elke tapijttekening schuilt een verhaal. Elke schets is verbonden aan een identiteit of streek. Pièce Unique past elke tekening aan de moderne tijd aan. Ook hier streven we naar een unieke mix van onze twee culturen. We leveren al onze ontwerpen ter plaatse af en bouwen zo een uitstekende relatie op met onze partners. In de opstartfase behandelen we de voorproeven, in de eindfase doen we aan kwaliteitscontrole.

Authenticiteit
Ziel van onze producten

Machinale perfectie streven we niet na. Al onze producten zijn ambachtelijk en handgemaakt. De ruwere afwerking in combinatie met ons perfectionistisch oog maakt al onze spullen authentiek, origineel én uniek. En daar zijn we trots op.

Kwaliteitshandwerk

De wol voor onze tapijten, poefs en kussens is afkomstig uit de Beni Ouarain-streek, diep in het Marokkaanse Atlasgebergte. Twee Marokkaanse dames voeren al onze designontwerpen uiterst zorgzaam uit. Hun handwerk is kwaliteit van de bovenste plank en een must-have in je huis. Je living fleurt er automatisch van op. Het meest trots zijn we op de exemplaren die we zelf hebben ontworpen. Daarbij hebben we ons onder meer laten inspireren door antieke foto’s van berberstammen.
next

KUNST EN ANTIEK