HOUT

Wij werken graag met hout. Een duurzaam, sterk en vooral mooi product.

Suarhout is één van de mooiste en duurzaamste tropische houtsoorten. De suarboom komt voor in Aziatische landen, groeit relatief snel en wordt zeer groot. Het mooie en warme kleurenpatroon is het gevolg van de verstrengelde nerven die elkaar voortdurend en willekeurig kruisen. Tijdens onze reizen zijn we verliefd geworden op deze houtsoort. We maken er graag een hoek voor vrij in onze toonzaal.

Van regenboom naar boomstamtafel of stoel

Reuzegroot

Het reuzenformaat van de suarboom maakt het hout geschikt voor robuuste, gezellige en warme boomstamtafels. Ben je op zoek naar een tafel van 2,5 meter lang? Of een imposanter exemplaar van 4 of 5 meter lengte? Pièce Unique helpt je graag.

Puur en uniek

Voor onze boomstamtafels palmen we de mooiste en puurste stukken hout in. Die met de meest perfecte structuur en vorm, recht uit het diepste binnenste van de boom. Elke boomstamtafel is uniek, en dus perfect voor een even uniek iemand als jij.

Gepersonaliseerde stoelen

We bieden een groot assortiment stoelen aan, inclusief gepersonaliseerde exemplaren. Eén blik op onze Bali-stoel en je waant je meteen in Bali zelf. Onze stoelen bestaan vaak uit cederhout en zijn overtrokken met het fijnste leder.

Alles ambachtelijk en handmatig bewerkt

De ambachtslui in onze coöperatieven bewerken alles met de hand. Puur met zaag, beitel en slijpschijf… Het eindresultaat benadert de perfectie, maar verliest nooit zijn authentieke karakter.
next

GREEN DESIGN